116 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii bihoreni în acțiune

foto arhiva

Marți, 12 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 57.720 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate două tamponări.

64 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 16 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționațitrei conducători de vehicule cu tracțiune animală, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost aplicată pentru conducere sub influența alcoolului, iar 30 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Astfel, marți, 12 aprilie a.c., la ora 11.55, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Hidișelu de Jos a fost depistată în trafic o tânără de 24 de ani, comun Dobrești, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km/h, înregistrată radar.

Conducătoarea auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionată contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

ATENŢIE!

– Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

*

Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Marți, 12 aprilie a.c., la ora 20.55, pe strada Burgundia Mare din municipiul Beiuș, polițiștii de ordine publică din Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 59 de ani, din Beiuș, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, marți, 12 aprilie a.c., la ora 18.03, pe D.N. 1/P, în localitatea bihoreană Spinuș, polițiștii Secției nr.4 de Poliție Rurală Marghita au depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din comuna Tămășeu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri bihoreni.

*

Chișirid / Depistat în trafic, în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept.

Marți, 12 aprilie a.c., la ora 09.20, pe drumul comunal 78, în afara localității bihorene Chișirid, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conducea autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

Gurbediu / La volan, fără permis.

Marți, 12 aprilie a.c., la ora 07.06, în localitatea bihoreană Gurbediu, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Distribuie informația
Alte știri