ZILELE COPILĂRIEI la Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal 31 mai – 3 iunie 2022

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal anunță organizarea unei serii de evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului, care se vor desfășura în perioada 31 mai – 3 iunie 2022, după cum urmează:

  • 31 mai 2022

La Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A)

Orele: 9.45 și 12.00 – ateliere de confecționat fluiere din trestie, susținute de Petre Merinu, artist plastic. Se pot înscrie copii de orice vârstă.

Preț participare: 15 lei/copil, care include și vizitarea Vivariului sau a expozițiilor permanente din muzeu și participarea la spectacolul de la ora 11.30.

Ora: 11.30 – 12.00 – spectacol cu obiceiuri de șezătoare, susținut de copii de la Școala Generală nr.1 Marca, jud. Sălaj, coordonați de prof. Ruxandra Scridon.

La Muzeul Memorial „Ady Endre” (Parcul Traian nr. 1)

Orele: 10.00 și 12.30 – cursuri Young Engineers, susținute de Centrul Generaticus Project. Generaticus este un centru educațional pentru adulți și copii, și reprezentant exclusiv Young Engineers în Oradea. La aceste cursuri copiii învață, construind din piese Lego, noțiuni din fizică, mecanică sau matematică împletite într-un context cultural pentru a oferi o descriere cât mai completă a modului în care funcționează diversele obiecte din jurul lor: vehicule, mașini, roboți etc. Lecțiile se țin în limba română, maghiară sau engleză. La Muzeul Memorial „Ady Endre” Centrul Generaticus Project oferă, de Ziua Internațională a Copilului, două cursuri susținute în limba maghiară pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Mai multe informații pentru cei interesați de activitatea Centrului Generaticus Project, găsiți pe pagina oficială de Facebook a acestuia: https://www.facebook.com/Generaticus.

Preț participare: 15 lei/copil, care include și vizitarea muzeului.

  • 1 iunie 2022

La Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A)

Orele: 10.00, 12.00, 14.00; 16.00 – ateliere de artă japoneză: origami și kirigami, susținute de Tiberiu Boroș. Arta tradițională japoneză a reprezentat întotdeauna o fascinație aparte pentru occidentali. Printre artele simbol venite din Ţara Soarelui Răsare găsim şi origami – arta plierii hârtiei. Pe lângă Cha-no-yu, Ikebana, Shodo, și această artă este considerată un simbol al frumuseții și perfecțiunii.

Copiii vor învăța modalități de pliere  și creare a figurinelor din hârtie și totodată li se va prezenta o altă artă japoneză: kirigami. „Vom încerca împreună să realizăm câteva modele de felicitări 3D prin combinarea celor două arte. Formele ce pot fi realizate astfel sunt legate de imaginația creatorului, ele putând ajunge de la forme simple la compoziții complexe, unele create chiar din mai multe coli de hârtie și compoziții origami” (Tiberiu Boroș).

Se pot înscrie copii cu vârste cuprinse între 9-18 ani. Participarea este gratuită.

Orele: 10.00-18.00 – jocurile copilăriei: desene pe asfalt, șotron, fazan etc., organizate de Lavinia Ungureanu, muzeograf, și cu sprijinul prof. de desen Violeta Jăhăleanu.

Se pot înscrie copii de orice vârstă. Participarea este gratuită.

  • 2 iunie 2022

Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A)

Orele: 10.00 și 12.30 – cursuri Young Engineers, organizate de Centrul Generaticus Project din Oradea. Centrul Generaticus susține, de această dată, două cursuri în limba română pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Preț participare: 15 lei/copil, ce include și vizitarea Vivariului sau a expozițiilor permanente din muzeu.

Orele: 10.00 și 11.00 – spectacol de divertisment: Animalele au talent, susținut de trupa Companiei Teatrale TRENDART Oradea – România. Scenografia: Csűri Emese, regia artistică: Nora Tiu și Marius Aron.

Preț participare: 15 lei/copil, ce include și vizitarea Vivariului sau a expozițiilor permanente din muzeu.

La Muzeul Orașului Oradea (P-ța Emanuil Gojdu, nr. 39-41)

Orele: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 – ateliere de origami și kirigami, susținute de Tiberiu Boroș. Se pot înscrie copii cu vârste cuprinse între 9-18 ani.

Preț participare: 15 lei/copil, ce include și vizitarea muzeului.

  • 3 iunie 2022

La Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A)

Orele 10.00 și 11.00 – atelier educativ Să ne împrietenim cu Dragonul bărbos, susținut de Adrian Gagiu, muzeograf, și Dalida Moga, consilier. Activitățile vor cuprinde o vizită la Vivariu, socializare cu șopârla „Dragonul Bărbos”, jocuri puzzle și/sau picturi cu animalul preferat (în funcție de vârstă). Se fac programări pentru grupuri de max.15 copii.

Preț participare: 15 lei/copil, care include și vizitarea Vivariului.

Orele: 10.00, 12.00, 14.00 – atelier de Prezentare interactivă de arme din dotarea armatei române în perioada celor două războaie mondiale, aflate în patrimoniul Filialei Oradea a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”. Activitatea este susținută de muzeograful Mircea Dulca de la Filiala Oradea a muzeului mai sus amintit. Copiii vor putea mânui armele și se vor putea fotografia cu ele. Se pot înscrie copii cu vârste cuprinse între 11-18 ani.

Preț participare: 15 lei/copil, ce include și vizitarea expoziției permanente a Secției de Istorie.

Programările pentru toate activitățile se pot face la tel: 0772/081.499, între orele 8.00 și 16.00.

La Muzeul Orașului Oradea (P-ța Emanuil Gojdu, nr. 39-41)

Orele: 11.00-13.00De-a v-ați ascunselea prin istorie – joc interactiv în aer liber pentru copii și tineri, în colaborare cu studenți voluntari de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării.

Preț participare: 10 lei/copil/tânăr, care include și vizitarea expozițiilor de bază.

Partenerii instituției muzeale în organizarea acestor evenimente sunt: Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea, Centrul Generaticus Project, Tiberiu Boroș, Muzeul Național Militar, „Ferdinand I” Filiala Oradea, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării și Școala Gimnazială nr.1 Marca, jud. Sălaj.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri