119, numărul unic pentru copii abuzați, își dovedește utilitatea

Distribuie pentru prietenii tăi:

119 este numărul unic național pentru copii victime ale violențelor sau abuzurilor de orice fel, înființat la începutul lunii ianuarie. Apelul este gratuit din orice rețea fixă sau mobilă și funcționează 24 de ore din 24. Aplicația a fost realizată de STS, la propunerea Guvernului României.

Apelurile sunt preluate de consilieri specilizati în asistență socială și protecția copilului. Aceștia anunță mai departe, dacă este cazul, servicul de urgență 112 pentru a veni în spijinul minorilor.

Serviciul, lansat sub numele de DIN GRIJĂ PENTRU COPII, a înregistrat până acum peste 9000 de apeluri, dintre care 6000 au verificat dacă linia funcționează și cine răspunde. Din totalul apelurilor, peste 1700 au fișe deschise și sunt în derulare anchete sociale, monitorizări, intervenții și servicii de consiliere.

„În această perioadă de trei săptămâni, echipele mobile din țară, din toate județele, s-au deplasat în peste 80 de misiuni, s-au dus la fața locului în timp real, ca să salveze copiii din diferite situații. În multe dintre aceste misiuni s-au deschis și dosare penale. Unele dintre cazuri s-au derulat în familie, în comunitate, altele la școală. Avem în momentul de față peste 1700 de cazuri în lucru, deci la care specialiștii din direcțiile de protecția copilului în momentul de față lucrează la soluționarea lor: au intrat copii în program de consiliere, familiile sunt monitorizate, anumiți copii sunt luați cu măsură de protecție, pentru unii s-au deschis dosare penale”, potrivit Mădălinei Turza, consilier de stat la Cancelaria prim ministrului.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri