12 ani fără Toni! Ce fac văduva și fiica fostului mare baschetbalist Antonio Alexe

PAULA-LIAFostul număr 9 a plecat dintre noi pe 21 ianuarie 2005, accident rutier. Paula, 21 de ani în decembrie, fiica fostului mare baschetbalist, îi moștenește talentul, pasiunea și ambiția și face canotaj la Universitate, scrie libertatea.ro

Lia Alexe, cadru medical la centrul de intervenții chirurgicale de la UCLA, n-a mai fost de trei ani în România, dar vrea să vină astă-vară, fiindcă i s-a făcut dor de casă: ”Când începe copilul facultatea, trebuie să-i stai alături. Dar sosim la Oradea”. Vorba vine, alături. Paula e studentă în anul trei, la Universitatea Berkeley, la Relații Internaționale – Științe Politice, la San Francisco, șapte ore de condus, una de zbor cu avionul.

Paula a făcut baschet – ”era pe parchet cu mine și cu Toni de când avea trei săptămâni”, a jucat tenis de câmp – ”un sport singuratic, mult prea costisitor”, iar de mai bine de un an s-a apucat serios de… canotaj: ”Este în echipa universității, participă în Divizia I de aici. Face multă pregătire fizică, e o disciplină dură, cu un program strict, sculat la 7.00 dimineața, dietă, dar îi place mult, mai ales spiritul de echipă din barcă, iar eu o susțin. Spre deosebire de mine, Paula călătorește mult în Europa, a fost recent la Londra, cu un program de la Facultate”.

”Cum am intrat în noul an? Cum intru în ultimii 12 ani, fără el! E doar un an nou, cu noi incercări de zi cu zi”, se emoționează văduva lui Toni, stabilită în LA de 12 ani, după ce familia câștigase la Loteria Vizelor: ”El voia să se retragă în acea vară. Ne promisese că e ultimul an, că vrea să încheie totul în glorie. Avea 35 de ani. Ar fi venit cu noi în State, dorea să antreneze copiii., să facă ce știe. Când îl întrebam ce face, îmi răspundea ”baschet”. Avea nu doar pasiune, dar desena scheme prin toată casa, își luase o tabletă, avea programe de pregăture, era organizat, meticulos. Ar fi ajuns un bun antrenor, gândea mult. A învățat mult de la antrenorii sârbi pe care i-a avut în Ungaria”.

Citeste mai departe pe libertatea.ro

Alte știri