120 de arheologi din România vin la Oradea pentru Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022

Zilele Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a se încheie cucea de-a LVI-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice 2022, care se va desfășura la Oradea în perioada 26-28 mai 2022, fiind organizată de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Ministerul Culturii, Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Primăria Orașului Ștei, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Visit Oradea, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității Oradea și Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău al Academiei Române.

Evenimentul prilejuiește întâlnirea arheologilor din România și prezentarea pe patru secțiuni (arheologie preistorică, arheologia perioadei La Tène, arheologia perioadei greco-romane și arheologie medievală) a rapoartelor de cercetare arheologică din anul 2021. În măsura în care se va propune, organizatorii vor programa și alte evenimente, precum o masa rotundă sau dezbateri pe diferite teme.

La acest eveniment vor participa peste 120 de specialiști în domeniul arheologiei din România, de la muzee, direcții de patrimoniu și instituții de învățământ superior.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 26 mai 2022, de la ora 10.00, la Muzeul Țării Crișurilor, în Sala Festivă. Cu această ocazie vor lua cuvântul reprezentanți ai oficialităților guvernamentale, județene și locale.

Distribuie informația
Alte știri