Ramona Novicov: Adrian Drăgan a știut să facă un spectacol vizual din fotografii, inspirându-se din sintagma ”Fă rai din ce ai”

Foto: Csíki János

Galeria ”Ștefan Vilidár István”, Centru Expozițional EFA Oradea – România din Palatul Princiar al Cetății medievale  Oradea (Corpul C, etajul I.) a găzduit vineri, 11 august, vernisajul unei expoziții personale emoționante.

Evenimentul a avut loc în prezența autorului expoziției Adrian Drăgan, a familiei sale și a unui public numeros,

”Este de apreciat că în ciuda faptului că pentru artistul fotograf Adrian Drăgan fotografierea prezintă un efort mult mai mare decât pentru majoritatea artiștilor fotografi, din cauza dizabilității el are o ambiție de invidiat privind creația! Pe lângă faptul că imaginile sale redau foarte fidel bucuria momentului fotografierii, el se joacă cu subiectele de fotografiat. De asemenea știe să valorifice compozițiile, nu uită nici de rolul luminii cu care desenează cu măiestrie și pe care știe să valorifice cu magie deosebită!” a subliniat în discursul său, Ștefan Tóth István președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” (AIEFA) și al CFNO.

Criticul de artă dr. Ramona Novicov a apreciat acuratețea și forța de convingere, precum și sensibilitate picturală a fotografiilor expuse.

„Adrian a știut să facă un spectacol vizual din fotografiile expuse inspirându-se din sintagma ”Fă rai din ce ai”. Se poate observa foarte bine că cele însușite în cadrul cursului de inițiere în tehnică și artă fotografică condusă de cunoscutul artist fotograf Ștefan Tóth István au fost valorificate foarte bine în fotografiile expuse, care cuprind mai multe genuri ale artei fotografice, cum ar: peisajul, portrete, de studio, eseu, de arhitectura sau socio-fotografia”, a spus dr Ramona Novicov.

În continuare tatăl artistului fotograf expozant a citit gândurile autorului expoziției, iar mama lui a rememorat contextul în care după ce Adrian a câștigat niște bani la o tombolă și a completat cu celei de la ”pușculiță” dorința lui a  fost să cumpere un aparat de fotografiat!

Momentele muzicale ale vernisajului au fost susținute de către reprezentantului Grupului ”Duo Sole Fide” artistul Thurzó Sándor József, care a interpretat la violă mai multe piese din repertoriul românesc: ”Cântec de seară” de Ludovic Feldman, ”Melody” de Liana Alexandra Serban, ”Cântec de leagăn” de Zeno Vancea și ”Din drâmboaie” de Hilda Jerea.Noua expoziția personală retrospectiva Adrian Drăgan  va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 29 august 2022, zilnic între orele 08:00 – 20:00, la care accesul publicului este gratuit.

Toate exponatele se pot admira pe site-ul AIEFA https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/stefan-vilidar-istvan-gallery-oradea/10/

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri