13 cetăţeni din Siria, Afganistan și Pakistan opriţi în Valea lui Mihai și Girișu de Criș, la frontiera cu Ungaria

Foto: arhiva

Miercuri dimineață, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, aflaţi în misiune, au observat un autoturism Mazda, înmatriculat în România, al carui sofer a virat pe un drum secundar care ducea spre frontiera cu statul vecin, încercând să evite sa fie oprit de către echipajul PF aflat pe comunicație.

După ce maşina a fost oprită, s-a stabilit că șoferul și pasagerul din dreapta sunt cetățeni români, iar în interiorul mijlocului de transport se aflau, ca pasageri, șapte cetăţeni străini, toți bărbaţi. Întrucât cei șapte nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 37 ani. Aceştia au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal, pe jos, în ţara vecină, pentru a ajunge în vestul Europei.

In data de 08.06.2021, ora 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girișu de Criș au depistat, pe timpul misiunilor derulate în zona de competență, în gara din localitatea Cefa, şase cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în  apropierea frontierei de stat.

Persoanele în cauză au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, având vârste cuprinse între 16 şi 23 ani, majoritatea dintre ei fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări față de cetățenii străini și cei doi cetățeni români, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația
Alte știri