13 persoane au fost trimise in judecata de DIICOT Oradea pentru trafic de canabis

Gruparea era formată in total din 35 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani, bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Vezi comunicatul anchetatorilor:

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că, în perioada ianuarie – septembrie 2015, liderul grupării, un bărbat de 34 de ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, domiciliat fără forme legale în municipiul Oradea, ar fi procurat cannabis din diferite surse din județul Timiș și din municipiul Beiuș, județul Bihor, droguri pe care ulterior le-ar fi oferit spre vânzare în municipiul Oradea, atât personal, cât și prin intermediul altor trei membri ai grupării.

Membrii grupării sunt bănuiți că ar fi deținut și ditribuit astfel, pe raza județului Bihor, aproximitiv 1.700 grame de cannabis.

În urma probatoriului administrat în cauză, prin rechizitoriul întocmit la sfârșitul lunii ianuarie 2016, procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a liderului grupării și a altor 12 persone, membri ai grupării infracționale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei în cauză riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Distribuie informația
Alte știri