14 cetățeni din Irak şi Kenya, opriţi langa Bors

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat în apropierea graniţei cu Ungaria, în două autoturisme conduse de doi cetăţeni români, 14 cetăţeni din Irak şi Kenya, care intenționau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 05.09.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borş, județul Bihor, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 01.00, aceștia au oprit pe comunicaţia Borş-Santău două autoturisme, conduse de doi cetățeni români, în care se aflau 14 cetățeni străini, adulţi şi copii.

Ca urmare a celor constatate, cei doi cetățeni români, împreună cu cetățenii străini, au fost duşi la sediul sectorului pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din şapte bărbați, două femei şi cinci copii, cetăţeni din Irak şi Kenya, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, iar minorii între 2 și 14 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

La cercetări, şoferii autoturismelor au declarat că au fost opriţi pe stradă în Timişoara de cetăţenii străini care i-au rugat să-i transporte până în localitatea Borş, contra unei sume de bani. Totodată, migranţii au mai declarat că, din localitatea Borş, intenționau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor doi cetăţeni români pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația
Alte știri