14 incendii de vegetație uscată produse într-o singură zi în Bihor

Luni, 18 iulie a.c., pompierii militari bihoreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 14 incendii de vegetație uscată pe raza localităților Husasău de Tinca, Alparea, Chijic (comuna Copăcel), Chișirid (comuna Nojorid), Oradea, Tărcaia, Gurbediu și Belfir (comuna Tinca), Voivozi (comuna Popești), Sacalasău (comuna Derna), Dobricionești (comuna Măgești), Beiuș, Oșorhei și Forău (comuna Uileacu de Beiuș). Misiunile pompierilor au fost îngreunate de vântul care favoriza propagarea rapidă a focului la vecinătăți, existând riscul de a ajunge în gospodăriile oamenilor, culturi agricole și livezi.

Pompierii militari bihoreni au reușit să localizeze și să lichideze incendiile în limitele găsite, evitând producerea de pagube materiale însemnate.

În localitatea Alparea, incendiul de vegetație uscată de pe o suprafață de un hectar, s-a propagat și la o gospodărie din apropiere, unde au ars 0.2 hectare vegetație uscată și 4 metri de gard.

În localitatea Chijic, au ars 10 hectare vegetație uscată, 5 hectare de grâu și 1.5 hectare de livadă cu aproximativ 250 nuci, producând astfel pagube materiale semnificative.

În cazul incendiului de vegetație de pe pășunea de la Gurbediu, un bărbat de 62 ani a suferit arsuri de gradul 2 și 3 la membrul inferior, în încercarea de a stinge focul.

De reținut!

În cazul în care observați producerea unui eveniment care poate pune în pericol viața și bunurile materiale ale cetățenilor, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112! Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

Reamintim cetăţenilor că este interzisă aruncarea la întâmplare a ţigărilor, chibriturilor sau a altor obiecte aprinse, precum şi faptul că focurile în aer liber cum sunt cele pentru arderea miriştilor, tufărişurilor, stufului sau a vegetaţiei ierboase, nesupravegheate sau efectuate pe timp de vânt puternic, pot degenera în incendii de proporţii cu efecte grave asupra securităţii vieţii şi a bunurilor.

Alte știri