Contractul de finanțare pentru varianta de ocolire a orașului Aleșd a fost semnat

Foto: facebook/Ilie Bolojan

Contractul de finanțare pentru varianta de ocolire a orașului Aleșd a fost semnat la Ministerul Transporturilor. Valoarea totală a contractului este de 120 de milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă este 102 milioane, iar TVA-ul aferent, de 18 milioane, este neeligibil.

Proiectul este rezultatul unui parteneriat între Compania Națională de Autostrăzi și Consiliul Județean Bihor.

Până acum lucrările executate au fost finanțate din bugetul Ministerului Transporturilor. Sumele achitate constructorilor până acum urmează să fie recuperate din fonduri europene, iar restul de executat va fi decontat în cadrul Programul Infrastructură Mare.

„Azi și mâine se toarnă stratul de uzură pe tronsonul dintre Tinăud și Peștiș. Săptămâna viitoare toate lucrările pe acest tronson (inclusiv cele două girații de la capetele acestuia) vor fi gata.

Săptămâna viitoare este programată semnarea contractului de finanțare din fonduri europene și pentru realizarea documentației tehnice a drumului expres Arad – Oradea.

Până în toamnă se vor semna și celelalte două contracte de finanțare pe care le mai realizăm în parteneriat cu CNAIR: centura municipiului Beiuș și varianta ocolitoare Sânmartin.

Mulțumesc conducerii Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Autostrăzi – CNAIR, pentru aceste parteneriate. Fără profesionalismul echipelor tehnice din CNAIR și Consiliul Județean nu puteam avansa cu documentațiile.
Mulțumiri tuturor celor implicați!, a scris pe facebook Ilie Bolojan, seful CJ Bihor.

Distribuie informația
Alte știri