Amenzi record de peste 217 mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore

În perioada 21 – 23 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 26 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 34 de filtre, în acțiuni fiind implicați 595 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 242 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră, reprezentați ai I.T.M. Bihor și ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.447 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.961 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 522 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 217.655 de lei.

Totodată, au fost constatate 34 de infracțiuni, dintre care 17 la regimul circulației rutiere, cinci de natură judiciară, alte cinci la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și șapte infracțiuni de altă natură. Din totalul sancțiunilor, 454 de sancţiuni contravenţionaleau fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 368 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 17 pentru conducere sub influența alcoolului, 37 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, alte patru sancțiuni au fost pentru punerea în circulație a unor vehicule care prezentau defecțiuni tehnice, cinci au fost pentru lipsa ITP, iar 19 pentru alte abateri

Distribuie informația
Alte știri