15% dintre românii care vin în țară de Sărbători trec pragul unei clinici stomatologice. Prețurile tratamentelor dentare din țara noastră sunt și cu 75% mai mici decât în Occident

Aproximativ 15% dintre romanii care se intorc in tara in perioada sarbatorilor de iarna viziteaza cel putin o data o clinica stomatologica pentru tratament sau un simplu consult de specialitate, arata o analiza Life Dental Spa, unul dintre cele mai dinamice lanturi de clinici stomatologice din Romania, specializat in tratamente cu laser, o tehnologie de varf, fara durere.

Potrivit datelor Life Dental Spa, preturile serviciilor stomatologice din Romania sunt si cu pana la 75% mai accesibile decat cele practicate in Vest, iar interesul pentru turismul medical a crescut in mod continuu de la un an la altul.

„Dupa mai mult de doi ani de la declansarea pandemiei, turismul medical redevine o practica de succes in Romania, iar noi ne asteptam la un record de pacienti, atat in clinicile noastre, cat si la nivel de piata. Este o realitate faptul ca serviciile stomatologice sunt mult mai costisitoare in Occident, astfel ca romanii revin in tara in perioada sarbatorilor de iarna cu un dublu scop – atat pentru remedierea problemelor dentare sau un simplu control anual de rutina, cat si pentru petrecerea timpului alaturi de cei dragi. Avem mii de pacienti cu programari realizate din timp, care locuiesc si lucreza in strainatate, si care isi planifica in asa fel programul pentru a ne trece pragul”, a declarat Dr. Cristina Obreja, medic specialist laser dentar si fondator Life Dental Spa.

Clinicilor Life Dental Spa le trec pragul anual, in perioada sarbatorilor, mii de pacienti din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, inclusiv din SUA, acolo unde tratamentele dentare sunt si de peste 4 ori mai scumpe ca cele din Romania.

„Preturile pentru un implant dentar, de exemplu, pornesc de la 400 de euro si pot ajunge si la 1.000 de euro. Spre comparatie, atat in Europa de Vest, cat si in SUA, preturile unei astfel de proceduri sunt si de 4, chiar de 5 ori mai mari. In cazul in care vorbim de interventii mai complexe, de tipul unor lucrari protetice, tratamentul unei paradontoze, a bolilor gingivale sau chirurgie dentara, unde tarifele sunt si de ordinul miilor de euro sau de dolari, diferenta de pret creste simtitor pentru tratamentele realizate in afara tarii. Ne bazam foarte mult pe expertiza celor peste 80 de medici specialisti din cele 10 clinici Life Dental Spa de la nivelul intregii tari, unde efectuam tratamente fara durere, cu laser, la cele mai inalte standarde de calitate disponibile in Romania in acest moment”, a mai precizat Dr. Cristina Obreja.

Potrivit datelor Serviciului de Telecomunicatii Speciale, peste 100.000 de romani au intrat in tara pe parcursul lunii decembrie de anul trecut, in conditiile in care vizitatorii erau obligati sa completeze un formular digital de inregistrare.

„Pe baza programarilor realizate in aceasta perioada, interesul a fost mai mult decat dublu comparativ cu anul trecut. Intrucat cererea a crescut accelerat, am decis inclusiv sa pastram clinicile deschise si in zilele libere, de 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie, cand am onorat toate programarile pacientilor nostri. Pana la sfarsitul lunii noiembrie, peste 30.000 de pacienti au trecut pragul celor zece clinici Life Dental Spa si doar in luna decembrie ne asteptam ca alte peste 3.000 de persoane sa ne viziteze. Acest lucru se va reflecta si in afacerile noastre, care pe parcursul acestui an se vor dubla, de la 4 milioane de euro in 2021, la peste 8 milioane de euro in 2022”, a mai adaugat Dr. Cristina Obreja.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri