15 tineri, în competiția Festivalului-Concurs Național de Muzică Populară „Florica Ungur”

Consililul Județean Bihor prin Centrul de Cultură al Județului Bihor, organizează în data de 29 mai 2024, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, cea de a 3-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Populară „Florica Ungur “.

Timp de 3 săptămâni, tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani au avut ocazia să se înscrie la Festivalul-Concurs ”Florica Ungur”, zilele trecute, în urma preselecției juriului a cărui președinte este domnul prof. univ. dr. Ioan Bocșa de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, au rămas în competiție 15 tineri din județe precum: Iași, Suceava, Arad, Prahova, Cluj, Maramureș, Sălaj, Gorj, Mureș și Bihor.

Aceștia vor concura pe scena evenimentului prezentat de binecunoscuta realizatoare a emisiunilor de folclor de la TVR, Iuliana Tudor. După competiție, alături de tinerii artiști, pe scenă vor urca interpreții de muzică populară: Roxana Goia, Alexandra Chira, Liliana Laichici, Maria Sidea, Nineta Popa Ionescu și Ionuț Fulea, acompaniați de orchestra „Rapsodia Bihoreană”, dirijată de prof. Liviu Buțiu.

Județul Bihor va marca prezența la acest eveniment nu doar prin participanți, ci și prin Ansamblul ”Nuntașii Bihorului” coordonat de coregraful Ionuț Bortoș și Grupul vocal ”Lioara” de la Școala de Arte ”Francisc Hubic”, sub coordonarea prof. Antonela Ferche Buțiu.

“Pentru al treilea an, acest eveniment aduce la Oradea o bogată diversitate culturală prin vocile tinerilor interpreți din mai multe regiuni ale țării. Organizarea Festivalului-Concurs în memoria regretatei artiste Florica Ungur, reprezintă un act de mulțumire pentru contribuția adusă muzicii populare românești de către aceasta, la rândul nostru propunându-ne să descoperim și să promovăm noi talente, să încurajăm autenticitatea cântecului popular și să păstrăm vie moștenirea culturală, nu doar în Bihor, ci în întreaga țară.” a transmis managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor, prof. Liviu Buțiu.

Biletele se pot achiziționa de la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, de luni până vineri, între orele 09:00-17:00 și la telefon 0259 468 468, la prețul de 30lei. Pentru alte informații, Centrul de Cultură al Județului Bihor vă stă la dispoziție la 0359 436 162.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Bihor prin Centrul de Cultură al Județului Bihor în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, Televiziunea Română și Astoria Grand Hotel.

Distribuie informația
Alte știri