150 de ani de muzeografie orădeană/ S-a deschis sesiunea internațională de comunicări științifice a Muzeului Țării Crișurilor „Interferențe. Trecut, prezent, viitor

Miercuri, 12 octombrie a.c., a avut loc în Sala de conferințe a instituției muzeale orădene, deschiderea oficială a Sesiunii internaționale de comunicări științifice  în prezența dl. Călin Gal, Vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, dl. Florin Birta, Primar al Municipiului Oradea, Prof.univ.dr.habil Mariana-Eugenia Mureșan, Prorector al Universității din Oradea, Prof. univ. dr. Sorin Șipoș, Director al Centrului de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău și Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, Manager al Muzeului Țării Crișurilor din Oradea – Complex Muzeal. La eveniment au participat aproximativ 100 de specialiști pe diferite teme de cercetare, din 5 țări.

Auditoriul s-a bucurat de prezența prietenilor de la Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău și de mesajul transmis de către Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, Director al Institutului de Istorie „George Barițiu”, Cluj-Napoca și al Dr. Ovidiu Cristea, Director al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”, București.

Sesiunea internațională de comunicări științifice a Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal sub titlul „Interferențe. Trecut, prezent, viitor”, organizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de muzeografie orădeană și aflată la prima ediție a adus alături de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea, Universitatea de Stat din Moldova, Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea – Chișinău a Academiei Române, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

Distribuie informația
Alte știri