16 misiuni de stingere a incendiilor în interval de două zile, în Bihor. Comunicat

Foto: arhiva

În intervalul 21.09 – 22 septembrie a.c., echipajele de pompieri militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” au intervenit pentru stingerea a 16 incendii produse la terenuri virane, pășuni, miriști și lanuri de porumb și a unui incendiu izbucnit la o locuință.

Astfel, sâmbătă, echipajele Gărzii de Pompieri 1 Mai, Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, Secției de Pompieri Beiuș, Gărzii de Pompieri Sălard, Stației de Pompieri Aleșd și ale Detașamentului de Pompieri Salonta au acționat pentru stingerea a șapte incendii de vegetație uscată produse la terenuri virane situate în Sânmartin, Sântelec, Beiuș, Fegernic, Uileacu de Criș și la o pășune de pe raza localității Salonta.

Evenimentele menționate, generate cel mai probabil, de folosirea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, respectiv, în trei din cele șapte situații, de fumatul în locuri nepermise, s-au soldat cu arderea vegetației uscate pe o suprafață de peste 43 de hectare, a cca. 2 metri liniari gard de lemn și a 5 pomi fructiferi.

Tot sâmbătă, pompierii Detașamentului 2 Oradea au stins un incendiu produs la o gospodărie situată pe strada Dealul Viilor din Paleu, unde flăcările, care se manifestau la vegetația uscată, pe o suprafață de circa 3500 metri pătrați, s-au extins și la locuință. Intervenția operativă a echipajelor de pompieri a împiedicat propagarea incendiului la încăperile casei, pagubele constând în aproximativ patru metri pătrați din izolaţia de polistiren a fațadei.

În seara aceleiași zile, în jurul orei 22.45, echipajele Stației de Pompieri Săcueni au intervenit în localitatea Roșiori, unde au localizat și lichidat un incendiu izbucnit în dormitorul unei locuințe, cel mai probabil din cauza unui burlan de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Incendiul a fost stins cu rapiditate, pagubele fiind limitate la o canapea. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Duminică, 22 septembrie a.c., pompierii Gărzii Tinca, Detașamentului Salonta și ai Detașamentului 1 Oradea au intervenit pe raza localităților Tinca, Lăzăreni, Inand, Ineu, Husasău de Criș și Oradea, pentru stingerea a șapte incendii produse la terenuri virane, pășuni, miriști și culturi de porumb.

În urma producerii evenimentelor, a căror cauză probabilă a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, au ars culturi de porumb pe o suprafață de peste două hectare, circa 14 hectare de vegetație uscată și 6 pomi fructiferi.

In data de 23 septembrie a.c., între orele 00.30 -01.00, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au desfășurat o operațiune similară, acționând pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la un teren viran situat în localitatea Tileagd, pe o suprafață de circa un hectar.

Distribuie informația
Alte știri