16 molecule noi, care sunt deja evaluate, pentru cancer, pentru boli hepatice, boli cardiovasculare apar in acest trimestru si vor fi compensate

Toate medicamentele evaluate de Agenția Națională a Medicamentului vor fi introduse pe lista de compensate, în mod continuu. Declaratia ii apartine ministrului sănătății. Florian Bodog sustine că în primul trimestru se vor introduce în jur de 16 molecule noi, care sunt deja evaluate, pentru cancer, pentru boli hepatice, boli cardiovasculare. Acestea vor fi compensate.

Oficialul de la Sanatate mai spune ca reducerea prețurilor la medicamente este prevăzută într-o singură tranșă, si in acest sens, au inceput deja discutiile cu firmele producatoare. Si asta deoarece “nu este interesul Guvernului să ieftinim medicamentele și să dispară de pe piață sau să se plece la export paralel”, a mai spus Florian Bodog.

Tot el va solicita ca producătorii care doresc să se retragă de pe piață să facă în scris acest lucru pentru ca Unifarm-ul să găsească medicamente generice sau înlocuitoare .

Alte știri