160 de copii din localitatea Suplacu de Barcău, jud.Bihor au luat parte la ateliere gratuite în cadrul cărora au învățat despre bunele maniere

Bunele maniere de la Căsuță”, proiect demarat începând cu luna octombrie a acestui an, și-a propus să aducă în fața copiilor, într-o manieră inedită, regulile de bună purtare, abordând teme precum felul în care se cuvine să se poarte la masă, în vizită, în relația cu vârstnicii, cum să dăruiască un cadou și cât de magice sunt cuvintele: „Te rog” și „Mulțumesc.”

Proiectul „Bunele maniere la Căsuță”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow a fost gândit pentru a ajuta copiii să învețe abilitățile sociale și comportamentale adecvate necesare unor situații diferite.

Copiii, cu vârste între 4 și 18 ani au luat parte la un atelier în cadrul căruia au învățat cum să fie gazda perfectă și cum să organizeze și să găzduiască o petrecere sau un eveniment. Următorul workshop a fost despre bunele maniere la masa și care este comportamentul adecvat pentru acest moment al zilei. Aici au învățat și cum să țină și să folosească tacâmurile corect. O altă activitate a fost cea despre eticheta în afaceri, unde adolescenții participanți au deprins abilități pentru a se descurca în lumea afacerilor.

De asemenea, pentru că proiectul Asociației Zile Colorate coincide cu perioada Crăciunului, copiii au avut parte și de ateliere tematice de sărbători, unde au confecționat decorațiuni folosind diferite tehnici.

Ca o concluzie a activităților, copiii s-au putut bucura de punerea în scenă a unei comedii savuroase „Tanța și Costel” de Ion Băieșu, spectacol care a creat o atmosferă de voie bună și veselie perfectă pentru încheierea proiectului.

Impactul proiectului este unul palpabil, copiii ajungând la final cu noi abilități și deprinderi pe care le vor folosi în viața de zi cu zi. Totodată, datorită activităților s-a creat și un sentiment de comunitate între participanți aceștia dorind să mai facă parte din evenimentele Asociației și pe viitor.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Asociația ZILE COLORATE, este o asociație non-guvernamentală, non-profit, independentă, cu beneficiu public, înființată în mai 2018 care urmărește sporirea gradului general al modalităților de învățare și cunoaștere la toate nivelurile de educație și formare, adresându-și tuturor categoriilor de vârstă: copii (2-14 ani), adolescenți (15-18 ani), adulți (peste 18 ani).

Contact:

Dragoș Olimpia
Vicepreședinte asociație, coordonator proiect
tel: 0745 7580147
Chira Brîndușa
Coordonator proiect
tel: 0746 280 526
E-mail: zilecolorate@yahoo.com

Distribuie informația
Alte știri