17 animale salvate de pompierii bihoreni din focul izbucnit la un grajd din Cherechiu

În jurul orei 00.40, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la izbucnirea unui incendiu la un adăpost de animale, situat în localitatea Cheșereu, comuna Cherechiu. La locul indicat de apelantul numărului unic 112, au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Săcueni, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat.

Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au procedat la localizarea și lichidarea incendiului, evacuarea a patru animale care se aflau în imediata proximitate a focarelor, respectiv la protecția unei clădiri situate la circa doi metri de construcția afectată de flăcări.

Echipajele de pompieri au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga construcție și la clădirea învecinată și au ventilat adăpostul, prevenind intoxicarea cu fum a celorlalte animale aflate în interiorul construcției, salvând astfel în total, 17 animale (un cal, 8 capre și 8 porci).

Au ars circa 80 de metri pătrați din acoperișul construit pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, circa 20% (aproximativ 70 de metri pătrați) pereți din plăci de OSB, două uși din lemn și circa două tone de paie și fân.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de jar sau scântei purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.

Alte știri