17 proiecte din cadrul bugetării participative vor fi finanțate de Primăria Oradea

S-a încheiat procedura de votare a proiectelor din programul de bugetare participativă pe anul 2023. În urma voturilor exprimate online și a voturilor din cadrul întâlnirilor cu cetățenii, au fost selectate 17 proiecte spre finanțare, suma totală alocată fiind de 1.463.000 de lei.

Sesiunea de bugetare participativă a început în acest an în luna iulie, iar de la mijlocul lunii septembrie, cetățenii au avut posibilitatea să voteze proiectul favorit în prima etapă online, iar în etapa a doua și fizic, în cadrul întâlnirilor organizate în cartierele orădene și la sediul administrației publice locale.

Astfel, între 11 – 18 decembrie, au fost organizate 10 întâlniri, iar după verificarea buletinelor depuse în urna de vot, au fost validate 107 buletine.

Selecția finală a proiectelor s-a realizat prin cumularea voturilor online (1.595 voturi) și a voturilor exprimate în cadrul întâlnirilor (107 voturi). Astfel pe primele șapte poziții s-au clasat proiectele următoare:

1. Înlocuirea bustului din beton al poetului Petőfi Sándor cu o statuie din bronz și un soclu nou – 354 de voturi

2. Semafor cu temporizare pe Calea Aradului (zona Poliției Municipiului Oradea) – 223 voturi

3. Fântâni arteziene pe Podul Sfântul Ladislau – 157 de voturi

4. Creștem siguranța în trafic pentru bicicliști, marcarea colorată a intersecțiilor pistelor de biciclete cu străzile sau trotuarele – 154 de voturi

5. Fântâni arteziene cu apă potabilă în parcuri și spații pietonale – 82 de voturi

6. Trecere de pietoni la Liceul Lorantffy Zsuzsanna și grădinița Bisericii Evanghelice – 82 de voturi

7. Decorarea picioarelor podului rutier peste intrarea Băile Felix-Oradea – 80 de voturi.

Cele 17 proiecte vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Oradea, urmând a fi stabilite departamentele din cadrul Primăriei care le vor implementa. Fiecare proiect a putut obține o finanțare de maximum 100.000 de lei, inclusiv TVA.

Distribuie informația
Alte știri