171 de bilete de tratament pentru bihoreni, în 19 stațiuni balneare

Casei Judeţene de Pensii Bihor i-au fost repartizate 171 bilete de tratament  balnear aferente seriei 4, începând cu data de 8 mai, pentru stațiunile: Sovata 4 bilete, Herculane 3 bilete, Călimănești 2 bilete, Buziaș 4 bilete, Covasna 6 bilete, Băile Felix 15 bilete, Geoagiu Băi 8 bilete, 1 Mai 68 bilete, Moneasa 17 bilete, Ocna Șugatag 5 bilete,Tinca 19 bilete, Vatra Dornei 2 bilete, Eforie Nord 4 bilete, Govora 2 bilete, Lacul Sărat 2 bilete, Neptun 2 bilete, Saturn 4 bilete, Turda 2 bilete, Căciulata – 2 bilete.

Biletele se pot ridica de la sediul instituţiei până la data de 28 aprilie, urmând ca redistribuirea acestora să aibă loc în dimineaţa următoare.

Se eliberează în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special- în original şi în copie- eliberat de medicul de familie sau medicul specialist.

Persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însoțitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. De asemenea însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav / în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare.

Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțiți, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru îndemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare.   

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public.  

Distribuie informația
Alte știri