18 mai: Ziua internaţională a muzeelor. Acces liber la Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal

Ziua internaţională a muzeelor, organizată de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), este sărbătorită, în fiecare an, la 18 mai.

În 2023, tema zilei este „Muzeele – durabilitate și bunăstare”. Instituţii de încredere în cadrul fiecărei societăţi, muzeele sunt poziţionate într-un mod unic pentru a crea un efect în cascadă de susţinere a schimbărilor pozitive. Există multe moduri în care muzeele pot contribui la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU: de la sprijinirea acţiunii climatice şi promovarea incluziunii, până la combaterea izolării sociale şi îmbunătăţirea sănătăţii mintale, potrivit site-ului https://icom.museum/.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal sărbătorește această zi importantă deschizându-și porțile pentru public în mod gratuit la toate muzeele noastre (Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea, Muzeele Memoriale „Aurel Lazăr”, „Iosif Vulcan” și „Ady Endre”). Acestea vor putea fi vizitate între orele 10.00-18.00 (Vivariul de la Muzeul Țării Crișurilor între 10.00-17.00).

Distribuie informația
Alte știri