2.000 lei, amendă în Bihor, pentru o alertă falsă despre un presupus scandal în fața unei secții de votare

De la începerea votării, la nivelul judeţului Bihor, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Până la ora 17.00, au fost semnalate 11 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 4 nu s-au confirmat, 6 s-au confirmat, iar unul este în curs de verificare.

Angajații MAI din județul Bihor au intervenit operativ, în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

În plus față de sancțiunile aplicate până la ora 15.00 (cele menționate în informările anterioare), a mai fost aplicată o sancțiune contravențională, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru alertare falsă prin S.N.U.A.U. 112, după ce o persoană a sesizat desfășurarea unui scandal în fața unei secții de votare din localitatea Bălnaca, județul Bihor, aspecte care, în urma verificărilor, nu s-au confirmat.

Totodată, a mai fost aplicată o sancțiune contravențională, cu amendă în valoare de 1.400 de lei, tot pentru continuarea propagandei electorale în mediul on-line, după încheierea campaniei electorale.

În continuare, efectivele MAI își concentrează misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

Distribuie informația
Alte știri