20 aprilie: 104 ani de la eliberarea orașului Oradea. Programul evenimentului

Oradea sărbătorește în fiecare an, la 20 aprilie, un eveniment major din istoria sa: intrarea trupelor române în Oradea, la 20 aprilie 1919, în frunte cu generalul Traian Moșoiu.

Anul acesta, municipiul nostru marchează 104 ani de la instaurarea administrației românești în orașul de pe Crișul Repede, cu această ocazie fiind organizate o serie de manifestări,care vor debuta la ora 11.30, la Biserica cu Lună, unde va fi oficiat un Te Deum de pomenire a înaintașilor și binefăcătorilor oraşului.

La 12.00, oficialitățile și invitații se vor deplasa în alai spre Statuia Generalului Traian Moșoiu, pe itinerarul: Piața Unirii – str. Avram Iancu – str. Armatei Române. Programul festivităţilor de la Statuia Generalului Traian Moșoiu este următorul: întâmpinarea oficialităţilor, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă şi ocuparea locului stabilit în dispozitiv; intonarea Imnului Naţional al României; scurtă rugăciune rostită de preotul militar; alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului, rostite de către primarul Florin Birta şi un invitat al Primăriei Oradea; depunerea de coroane, jerbe, buchete de flori; realizarea dispozitivului de defilare; defilarea detaşamentului de onoare şi prezentarea onorului.


Distribuie informația
Alte știri