20 aprilie, o zi istorică: 99 de ani de administraţie românească în Oradea

Primăria municipiului Oradea, în colaborare cu Garnizoana Oradea, a organizat azi, 20 aprilie, o serie de manifestări dedicate aniversării a 99 de ani de la intrarea în Oradea la 20 aprilie 1919 a armatei române, conduse de generalul Traian Moşoiu.

Manifestările au început cu o slujbă religioasă de comemorare a eroilor, la Biserica cu Lună, după care alaiul format din oficialități s-a îndreptat către statuia Generalului Traian Moşoiu, unde primarul Ilie Bolojan le-a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia şi importanţa zilei de 20 aprilie pentru orădeni.

Despre semnificaţia istorică a acestei zile a vorbit şi col. (r.) Grigore Bartoş, care și-a început discursul cu un citat din Mihai Eminescu care spunea: ”Iubesc poporul român necondiționat!”.

Manifestările s-au încheiat cu un recital de cântece patriotice susținut de Corul Traian Moșoiu, după carea a urmat depunerile de coroane şi jerbe de flori la statuia generalului Traian Moşoiu de către reprezentanţii instituţiilor locale și defilarea detașamentului de onoare.

Distribuie informația
Alte știri