20 de braconieri din Bihor, reținuți de poliție. Ce au descoperit mascații în timpul perchezițiilor la locuințele acestora

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, au efectuat 17 percheziții domiciliare, în județul Bihor, la 17 persoane fizice și o persoană juridică, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 1 ianuarie 2019 – 19 iulie 2023, cele 17 persoane fizice, din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, ar fi efectuat acte de braconaj, într-un fond cinegetic, din județul Bihor.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, două arme lungi, neletale, deținute ilegal, 38 de arme lungi de vânătoare, deținute legal și 8 arme neletale deținute legal.

De asemenea, au mai fost descoperite și indisponibilizate 2.877 de elemente de muniție letală, deținută legal, 2.809 elemente de muniție neletală deținută legal, 117 elemente de muniție letală, deținută ilegal, 469 de elemente de muniție neletală, deținută ilegal, 103 trofee din specia căprior, 14 trofee specia cerb comun, șapte trofee specia mistreț, un trofeu specia vulpe, un trofeu specia urs, 762 de autorizații de vânătoare, două sisteme de ochire pe timp de noapte și un laptop, care urmează a fi supuse expertizării.

Față de 20 de persoane a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar față de 16 dintre acestea a fost dispusă extinderea acțiunii penale.

La data de 16 noiembrie a.c., bănuiții vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Salonta, precum și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

Distribuie informația
Alte știri