20 noiembrie: Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, marcată de pompierii bihoreni

Cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită în fiecare an, în data de 20 noiembrie, pompierii militari bihoreni desfășoară o serie de activități menite a proteja viața și sănătatea copiilor, unul din drepturile fundamentale ale acestora, fiind “dreptul la viață”. 

Respectați dreptul la viață al copiilor, luând măsuri de protejare a acestora!

Copiii reprezintă categoria cea mai vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului. În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, pompierii bihorenisubliniază datoria pe care o avem, fiecare dintre noi, în a ajuta și proteja cea mai vulnerabilă parte a societății: copilul.

Astfel, pentru protejarea copiilor, pompierii militari bihoreni desfășoară la nivelul localităților, instituțiilor și operatorilor economici din județ, campania “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!”, lansată, în luna decembrie a anului 2020, de IGSU, E.ON și Delgaz Grid, al cărei obiectiv îl constituie conștientizarea adulților asupra importanței supravegherii copiilor și a respectării regulilor de siguranță în locuințe.

De asemenea, în această perioadă, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor sunt prezenți în unitățile de învățământ, unde desfășoară activități de instruire a preșcolarilor și elevilor cu privire la modalitatea în care pot preveni situațiile de urgență, familiarizându-i totodată cu modul adecvat în care trebuie să acționeze în cazul producerii unui incendiu, a unui cutremur și a altor evenimente care le pot periclita viața.  

Acțiunile de informare și educație preventivă a copiilor, organizate în școlile din județ, se derulează sub formă de lecții deschise, prezentări, exerciții și alte activități, adaptate fiecărei categorii de vârstă, precum și prin sesiuni teoretice și practice de pregătire în domeniul acordării primului ajutor.

 

Distribuie informația
Alte știri