200 de copii din Galoșpetreu și Oradea au nevoie de „Magia cadoului din cutia de pantofi”

Proiectul „Magia cadoului din cutia de pantofi” NU reprezintă Moș Crăciun sau sărbătoarea de Crăciun. Practic, este doar un simplu gest, venit din partea unor oameni cu suflet mare care doresc să ajute, punând în cutii de pantofi cadouri pentru copiii și familiile defavorizate. Este vorba despre empatie, altruism și compasiune”, transmit reprezentanții Asociației Gaudiopolis Oradea, organizatorii evenimentului.

„Anul acesta, am ales Centrul de plasament „Sfânta Treime” din Galoșpetreu și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas” din Oradea, unde putem duce cutiile de pantofi încărcate cu bucurie celor 177 de copii (30 de copii la Centrul din Galoșpetreu și 147 la Centrul Bonitas). Vârsta copiilor este între 7 – 18 ani”, menționează organizatorii.


Cei care doresc să se împlice în această campanie caritabilă trebuie să urmeze câțiva pași simpli: pasul 1 – aveți nevoie de o cutie goală de pantofi (cu tot cu capac); hârtie de împachetat cadouri; o foarfecă sau un cutter; timp și resursele necesare pentru a cumpăra lucrurile pe care vreți să le dăruiți unui copil; pasul 2 – se învelesc frumos în hârtie, separat, cutia și capacul ei, apoi puneți în cutie ceea ce ați cumpărat: dulciuri (ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil cum ar fi banane, portocale, iaurt etc.; articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un penar; jucării; produse de igienă personală – periuță și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș; o felicitare de Crăciun; articole de îmbrăcăminte; orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii dvs. sau de care v-ați fi bucurat chiar dvs. dacă erați în locul lor; pasul 3 – nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici dvs. să le primiți; toate lucrurile trebuie să fie noi; nu lipiți capacele pe cutii, vor fi lipite în momentul și în locația unde se va face colectarea, unde vor fi lipite și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului în funcție de conținutul cutiei.


Data limită de colectare pentru campania Shoebox este 10 decembrie 2019, iar cadourile adunate vor porni spre centrul de plasament în data de 13 decembrie. Punctul de colectare este: Oradea, str. Republicii nr. 10A, Ap. 3. De asemenea, există și un program de colectare cu programare telefonică, în prealabil, la tel. 0740-293.945 (Norbert). Colectarea se face vineri, sâmbăta și duminică, între orele 18.00 -20.30.

Distribuie informația
Alte știri