200 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore

foto arhiva

Joi, 23 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 78.995 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. 

Astfel,120 de sancțiuni au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 23 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați nouă pietoni, șase bicicliști, patru sancțiuni au fost pentru depășiri neregulamentare, două pentru conducere sub influența alcoolului, tot două pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, o sancțiune a fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, o alta pentru lipsa ITP, iar 32 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

  • Au rămas fără permis pentru 3 sau 4 luni, pentru exces de viteză.

Joi, 23 februarie a.c., la ora 16.58, pe D.N.19E , în afara localității bihorene Fegernicu Nou a fost depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 164 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

În acest caz, conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 70 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.    

Tot joi, 23 februarie, la ora 17.17, pe D.N.76  în  localitatea bihoreană Dușești a fost depistat în trafic un bărbat de 53 de ani, din comuna Pomezeu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 110 km/h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

Distribuie informația
Alte știri