2000 de locuri sunt disponibile pentru tinerii care doresc sa imbrace haina militara

Absolventii de liceu au sansa de-a ocupa unul din cele peste 2000 de locuri scoase la concurs de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” si de şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic şi să aibă vârsta de minim 18 ani. Printre calităţile necesare sunt capacitate de comunicare, rezistenţa la efort, conduită şi comportament moral, spirit de echipă, spirit de dreptate, rezistenţa la stres, cunoaşterea şi respectarea drepturilor omului, simţ civic, încredere în forţele proprii.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs, pentru sesiunea 2017, 850 de locuri pentru viitori ofiţeri ai MAI. Dintre acestea, 640 sunt fără taxă şi 210 cu taxă, scrie news.ro. Candidaţii pot concura pentru locurile scoase la concurs de Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Facultatea de Pompieri sau Facultatea de Arhivistică.

Totodată, şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scot la concurs 1.434 de locuri pentru agenţi de poliţie, agenţi de poliţie de frontieră, subofiţeri de jandarmi şi subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă.

Cererile de înscriere la concursul de admitere se depun până la data de 26 mai, iar pentru şcolile postliceale ale MAI, până la data de 21 iulie.

Distribuie informația
Alte știri