2019, anul parteneriatelor pentru echipa Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea

În 2019, valoarea totală a investiţiilor atrase în parcurile industriale din municipiul Oradea se ridică la 40,67 milioane euro. Anunţul a fost făcut de Alina Silaghi, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, cea care și-a prezentat și echipa în cadrul unei conferințe de presă.

Anul trecut, la ADLO au avut loc 11 sesiuni de licitație pentru terenurile din parcurile industriale în urma cărora au fost atribuite 10 parcele de teren în suprafață totală de 62.420 mp. De asemenea, au avut loc șapte proceduri de negociere directă cu două companii străine din Germania, o companie din Franța și patru companii românești.

 „Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale pe anul 2019 este de 40.678.910 euro, dintr-un total de 387 milioane de euro atrase până în prezent, acestea urmând a genera un număr total de 8500 de locuri de muncă până în anul 2021. Investiția mare atrasă prin negociere directă în anul 2019 în parcurile industriale din Oradea are o valoare totală de 5 milioane de euro, aceasta urmând a genera un număr de 100 de locuri de muncă. Investiția, constând în hale de închiriat, va fi realizată de Global Invest, pe o suprafață de 22.484 mp în Parcul Industrial Oradea I de pe strada Borșului. Partea operațională va fi asigurată de compania IWIS Engine System, cu o investiție în utilaje și echipamente în valoare de 9 milioane euro”, a precizat directorul ADLO.

Distribuie informația
Alte știri