21 august: Ziua vârstnicilor, cei ce cunosc viaţa şi fără tehnologia nelipsită astăzi

Foto: Maria Ursente

Marcată pe 21 august, Ziua vârstnicilor recunoaşte realizările persoanelor de vârsta a treia în cadrul societăţii. Este un prilej de a ne arăta aprecierea pentru dedicaţia, realizările şi contribuţiile lor valoroase în comunitate.

Foto: Maria Ursente

Potrivit unui recensământ din 2017, în Statele Unite trăiau 47 de milioane de seniori. Până în 2060, numărul lor aproape că se va dubla. Cunoştinţele, abilităţile şi experienţa lor oferă atât de multe generaţiilor următoare. Pe măsură ce tehnologiile au avansat, persoanele de vârsta a treia au experimentat schimbarea pas cu pas. Nu doar că au contribuit la ea, dar au înţeles în mod direct atât beneficiile, cât şi dezavantajele. Ei cunosc însă viaţa şi fără tehnologia nelipsită astăzi.


Ziua seniorilor a fost celebrată pentru prima dată în 1988 şi a fost creată de Ronald Reagan, fost preşedinte al Statelor Unite.

În mesajul prilejuit de înfiinţarea acestei zile, preşedintele a spus: ”Pentru tot ceea ce au realizat în vieţile lor şi pentru tot ceea ce continuă să facă, datorăm recunoştinţă şi sincere felicitări seniorilor noştri. Cea mai bună modalitate de a ne arăta recunoştinţa şi aprecierea este prin a ne asigura că comunităţile noastre sunt adecvate – locuri unde vârstnicii se pot implica pe cât de mult posibil şi unde să găsească încurajare, acceptare, sprijin, dar şi servicii de care au nevoie pentru a continua să trăiască o viaţă independentă şi demnă.” 

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri