23 mai, Ziua mondială a broaștelor țestoase

Foto: Sigrid Schulz

Mesajul zilei este „Turtles Rock!” – țestoasele nu sunt niște pietre cu picioare! Scopul zilei mondiale este acela de a creşte respectul față de aceste fiinţe, considerate printre cele mai vechi din lume, şi de a-i informa pe oameni despre ce pot face pentru a proteja habitatele acestora.

Aceste animale blânde apărute pe pământ în urmă cu peste 200 milioane de ani sunt în prezent puse în pericol de dispariţie ca urmare a contrabandei, a industriei alimentare exotice, a distrugerii habitatului, a încălzirii globale şi a comerţului ilegal cu animale de companie. Biologii şi alţi experţi prevăd dispariţia broaştelor ţestoase în următorii 50 de ani.

American Tortoise Rescue (ATR), o organizație nonprofit înființată în 1990 pentru protecția tuturor speciilor de broaște țestoase sărbătorește cea de-a 21-a zi internațională pe 23 mai 2021.

Foto: Maria Ursente

ATR a creat și a lansat Ziua mondială a broaștelor țestoase pentru a crește respectul pentru aceste reptile și pentru a-i îndemna pe oameni să afle cât mai multe lucruri despre unele dintre cele mai vechi creaturi din lume.

„Oamenii ne pot urmări și se pot alătura evenimentelor noastre în direct pe Facebook și Instagram la Ziua Mondială a Testoaselor, pot găsi sfaturi și lucruri distractive pe www.worldturtleday.org.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri