244.000 de țigarete netimbrate de contrabandă, confiscate de polițiștii bihoreni de la un orădean

La data de 15 noiembrie a.c., pe strada Ovid Densușianu din municipiul Oradea, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oradea, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, 244.000 de țigarete (12.200 de pachete de țigarete) netimbrate ori cu timbru neconform, de diferite mărci, ambalate în 25 de cutii de carton, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din contrabandă.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 200.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigarete descoperită în autoutilitară a fost indisponibilizată în vederea cercetărilor. De asemenea, au fost indisponibilizate un terminal mobil, precum și autoutilitara folosită la săvârșirea infracțiunii.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit dosar penal în cauză, iar în urma administrării probatoriului, au dispus față de bărbatul de 37 de ani măsura reținerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, varianta asimilată, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Distribuie informația
Alte știri