247 de bihoreni au profitat de “oferta” si au cumparat vechime la pensie

247 de bihoreni au achitat retroactiv contribuţia pentru perioadele în care nu au fost asiguraţi în niciun sistem de pensii. Potrivit dir adj. al Casei de Pensii, Carmen Polman, aceştia au ales să îşi completeze vechimea cu perioade cuprinse între o lună şi cinci ani. Valoarea celor 247 de contracte depaseste cu ceva suma de 1,1 milioane de lei. Carmen Polman atrage atentia că termenul limita pentru cumpararea retroactiva de vechime în muncă se apropie.

Conform Casei Nationale de Pensii Publice, încheierea contractului de asigurare socială în temeiul Legii 186/2016 poate fi solicitată numai pana la data de 26 aprilie. Perioada pentru care se poate încheia asigurarea în sistemul public de pensii, în baza acestui act normativ, este de cel mult 5 ani calendaristici anteriori încheierii contractului.

Datele CNPP arată că de la intrarea în vigoare a legii (27 octombrie 2016) şi până la sfârşitul anului trecut au fost încheiate 5.535 de contracte de asigurare pentru care au fost achitate 26 de milioane de lei. În acest an, respectiv în perioada ianuarie – martie, au fost încheiate 5.669 de contracte de asigurare pentru care au fost achitate 30 de milioane de lei.

Cele mai multe contracte de asigurări sociale au fost încheiate cu Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti – 1.441, acesta fiind urmată de Casa Judeţeană de Pensii Constanţa – 561 şi de Casa Judeţeană de Pensii Prahova – 512.

Distribuie informația
Alte știri