25 septembrie: Ziua Dăruirii în România. Este încurajată generozitatea, implicarea socială și protejarea celor vulnerabili

Foto: pinterest.com

Ziua dăruirii se sărbătoreşte în România la data de 25 septembrie, începând cu anul 2019. Instituită prin Legea nr. 355 promulgată la 27 decembrie 2018, această zi a fost iniţiată de senatorul PSD Niculae Bădălău, fiind adoptată de Senat la 17 septembrie 2018 şi de Camera Deputaţilor la 28 noiembrie 2018.

Ziua dăruirii este menită „să încurajeze generozitatea şi implicarea socială (…) Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă”, aşa cum arată expunerea de motive semnată de iniţiatorul actului normativ, potrivit www.cdep.ro.

Prin marcarea acestei zile se oferă şcolilor prilejul de a-i implica pe copii în discuţii despre filantropie şi voluntariat, cu scopul de a intensifica ”responsabilitatea cetăţenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societăţii, de a contribui la o moştenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea şi implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii”.

Distribuie informația
Alte știri