25 septembrie: Ziua dăruirii. Să învățăm să fim generoși

Foto: universulargesean.ro

La 25 septembrie 2021 se sărbătoreşte în România, începând cu anul 2019, Ziua dăruirii.

Propunerea legislativă, iniţiată de senatorul PSD Niculae Bădălău, a fost adoptată de Senat la 17 septembrie 2018 şi de Camera Deputaţilor la 28 noiembrie 2018, Legea nr. 355/2018 fiind promulgată la 27 decembrie 2018.

Potrivit expunerii de motive semnate de iniţiatorul actului normativ, această zi este menită „să încurajeze generozitatea şi implicarea socială (…) Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă”, conform www.cdep.ro.

În loc să agonisim, să practicăm renunțarea. Să învățăm să fim generoși și să dăruim. Dăruind poți simți în suflet o bucurie chiar cu mult mai mare decît aceea generată de primirea unui cadou. 

Alte știri