26 aprilie: Ziua mondială a proprietăţii intelectuale (ONU)

La 26 aprilie 2023 este marcată Ziua mondială a proprietăţii intelectuale, pentru a aduce în atenţia publică importanţa extraordinară a inovaţiei şi a creativităţii în folosul binelui comunităţii, potrivit www.wipo.int.

În acest an, Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală (WIPO) marchează Ziua mondială a proprietăţii intelectuale printr-o atenţie specială dedicată contribuţiei femeilor la dezvoltarea inovării şi creativităţii, la nivel mondial, conform www.wipo.int. Tema din 2023 pentru celebrarea acestei zile aduce în atenţie ”Femeile şi Proprietatea Intelectuală: Accelerarea inovării şi creativităţii”, indică www.wipo.int.

Din 1970, România este membru fondator al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală.

Proprietatea intelectuală vizează recunoaşterea dreptului asupra unei anumite invenţii, creaţii sau idei şi în special privind drepturile legale rezultate în urma activităţii intelectuale depuse. Drepturile de proprietate intelectuală se împart în: drepturi de autor, care protejează creaţii literare, artistice şi ştiinţifice, şi drepturi de proprietate industrială, care includ brevete, patente etc. 

Distribuie informația
Alte știri