26 Iunie-Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri

Pentru marcarea, la nivel național, a Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2022, Agenția Națională Antidrog, în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice în domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri, se alătură şi în acest an campaniei Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), prin organizarea de activităţi de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise.

În fiecare an, în ziua de 26 iunie, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (United Nations Office on Drugs and Crime – UNODC) coordonează campania globală de marcare a Zilei internațională împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri, în scopul de a trage un semnal de alarmă şi a determina factorii de decizie implicaţi să acţioneze eficient pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la problematica consumului de droguri.

În 2022, UNODC abordează provocările transnaționale legate de droguri, care decurg din situațiile de criză.

Ca în fiecare an, Agenția Națională Antidrog se alătură organismelor internaționale, militând pentru protejarea dreptului la sănătate pentru cei mai vulnerabili, inclusiv pentru copii și tineri, pentru persoanele care consumă droguri și pentru persoanele care au nevoie de servicii de asistență integrată în adicții.

Pentru adolescenții care se confruntă cu probleme legate de droguri, Agenția Națională Antidrog derulează, gratuit, de luni până vineri, programul de consiliere psihologică SAFE SPACE, care poate fi accesat la nr. de telefon 0752.79.16.47.

În acest context, în perioada 24-25 iunie a.c., reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, împreună cu voluntarii antidrog și partenerii instituționali, au desfășurat activități de informare și conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităților de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos și responsabil.

Astfel, au fost transmise participanților, informații, mesaje și recomandări preventive, de descurajare a consumului de droguri.

Totodată, folosind toate cele trei tipuri de ochelari care distorsionează realitatea (ochelarii care induc efectele consumului de alcool, ochelarii care induc efectele consumului de alcool în versiunea de noapte şi ochelarii care induc efectele consumului de droguri), au fost realizate numeroase demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive.

Mesajul nostru este: PETRECE FĂRĂ RISCURI! Participarea la un festival poate fi o experiență uimitoare. Indiferent dacă este vorba de un eveniment de o zi sau de un weekend, suntem aici ca să te ajutăm să rămâi în siguranță și sănătos în timp ce te distrezi de minune.

Aceste activități au fost realizate alături de partenerii instituționali : Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, în cadrul evenimentului Bike Fest X3, desfășurat în incinta Ștrandului cu Valuri din Băile 1 Mai, cât și în incinta Aqua Park President din Băile Felix.

Alte știri