28 iulie: Ziua Naţională a Ambulanţei din România

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual la 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima ”Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

Proiectul de lege privind instituirea acestei zile, votat de Senat la 18 iunie 2014, a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional, la 11 februarie 2015, cu 276 de voturi ”pentru”, 3 ”împotrivă” şi 4 abţineri, iar la 6 martie 2015, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii privind instituirea acestei zile.

Legea nr. 22/2015 privind instituirea zilei de 28 iulie – Ziua Naţională a Ambulanţei din România, publicată în Monitorul Oficial la 10 martie 2015, acordă posibilitatea autorităţilor publice centrale şi locale, ONG-urilor, muzeelor şi reprezentanţelor României în străinătate să organizeze evenimente dedicate rolului şi meritelor serviciului român de ambulanţă în salvarea de vieţi omeneşti, aceste acţiuni urmând a fi coordonate de către Ministerul Sănătăţii.

„Astăzi, 28 iulie, sărbătorim Ziua Naţională a Ambulanţei din România. Cu această ocazie, urăm „La mulți ani!” tuturor oamenilor care fac parte din Serviciul de Ambulanta Judetean Bihor. Acum 114 ani, pe 28 iulie 1906, se înfiinţa prima „Salvare“ în România, la inițiativa profesorului Nicolae Minovici. De atunci, zilnic, și cu atât mai mult în condițiile actuale de criză sanitară mondială, oamenii din Serviciul de Ambulanță intervin pentru a salva vieți cu dăruire, curaj și spirit de sacrificiu, fiind mereu la datorie, în prima linie. Vă mulțumim!”, a scris pe facebook , prefectul de Bihor.

Distribuie informația
Alte știri