28 noiembrie: Iubitorii muntelui celebrează Ziua Sfinxului din Bucegi și „piramida magică cu puteri vindecătoare”

Foto: newstrack.ro

„Ziua Munților Bucegi și a Sfinxului” este, ca în fiecare an, motiv de pelerinaj pentru sute de turiști, adepţi ai fenomenelor paranormale care ar avea loc în Munții Bucegi.

Luni, 28 noiembrie, cu un sfert de oră înainte de ora 17.00, se spune că razele soarelui formează un efect de lumină, interpretat drept o piramidă magică plină de energii puternice pe care doar iniţiaţii le pot simţi. Internetul abundă de mărturii care mai de care mai spumoase legate despre ceea ce pot simţi „aleşii” în preajma monumentului natural la final de noiembrie.

Legenda, care nu are la bază o cercetare ştiinţifică, atrage însă an de ani sute de persoane, multe dintre acestea nefamiliarizate cu drumeţiile montane şi cu vremea de multe ori aprigă în această perioadă din an.

„A devenit deja o tradiție ca în ficare an, pe 28 noiembrie, iubitorii muntelui să celebreze Ziua Sfinxului. Legenda spune că astăzi, fix la ora 16:45, razele soarelui formează o piramidă magică cu puteri vindecătoare. Cert este însă faptul că megalitul sculptat de vreme în forma unui chip uman și Babele din Bucegi, monumente aflate pe teritoriul județului Dâmbovița, reușesc să strângă în jurul lor oameni care apreciază muntele și ceea ce natura ne-a oferit. De asemenea, mă bucur să văd că, de la an la an, numărul celor care urcă în Munții Bucegi crește! În județul Dâmbovița sunt atât de multe lucruri frumoase de descoperit și de vizitat, iar noi vom face tot ceea ce este posibil ca acest lucru să se întâmple în cele mai bune și civilizate condiții”, a transmis, pe Facebook, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Distribuie informația
Alte știri