Începând din anul 2013, în Bucegi, la granița dintre Dâmbovița și Prahova, în data de 28 noiembrie, se aniversează „Ziua Sfinxului”. Fix la ora 16.45 când soarele apune, se spune că se formează o piramidă energetică de lumină, deaspura Sfinxului. Sunt așteptați sute de participanți și la evenimentul din 2021.
Se spune că la ora 16:45, în data de 28 noiembrie, când soarele se apropie de apus, deasupra Sfinxului din Bucegi se formează o piramidă energetică de lumină, și că doar cei inițiați pot să o vadă.”
Internetul abundă de mărutirii care mai de care mai spumoase legate despre ceea ce pot simţi ”aleşii” în preajma monumentului natural la final de noiembrie.
Pentru turiştii care se bazează pe transportul pe cablu pentru a fi prezenţi la ora 16.45 la baza Sfinxului, ar fi bine să ia în considerare faptul că programul telecabinei se termină în jurul orelor 16.00, astfel că la coborâre se merge pe jos. În anii anteriori, jandarmii montani şi salvamontiştii au fost nevoiţi să intervină pentru a recupera de pe traseu zeci de persoane epuizate de efort.
Sfinxul din Munții Bucegi este un megalitantropomorf situat la 2216 m altitudine, în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroieni. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.
Sursa: realitatea.net/digi24.ro