29 iulie, Ziua Imnului Național al României. Vezi cum e marcat evenimentul la Oradea

Ziua Imnului Naţional e sărbătorită duminică în toate garnizoanele din ţară, informează MApN. Ceremonia din Oradea va începe la ora 12:30, pe platoul din faţa Primăriei.

Despre semnificaţia evenimentului vor vorbi prefectul judeţului, Ioan Mihaiu, şi Marinela Loredana Barna de la Muzeul Casa Mureşenilor. Evenimentul se va încheia prin intonarea Imnului naţional „Deşteaptă-te, române!”, în interpretarea Alexandrinei Chelu şi a lui Alexandru Cartiş. Tot ei vor susţine apoi un moment artistic dedicat acestei zile. Sărbătorirea Zilei Imnului Naţional se va încheia cu o defilare a detaşamentului de onoare însoţită de onorul muzicii militare.

Ziua Imnului Naţional al României – „Deşteaptă-te române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 – este celebrată an de an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, „Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, la iniţiativa domnitorului Ştirbei Vodă. „Deşteaptă-te, române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureşanu.

Foto: mesagerdeconstanta.ro

Distribuie informația
Alte știri