29 iulie: Ziua internaţională a tigrilor

Foto: Maria Ursente

Ziua internaţională a tigrilor este o sărbătoare anuală menită să sensibilizeze opinia publică cu privire la necesitatea de a conserva această felină magnifică, unuia dintre cele mai reprezentative animale de pe planetă.

Aceasta a fost înfiinţată în 2010 în cadrul unui summit internaţional desfăşurat la Sankt Petersburg, Rusia, cu participarea a 13 ţări din aria de răspândire a tigrilor, convocat ca răspuns la vestea şocantă că 97% din toţi tigrii sălbatici au dispărut în ultimul secol, rămânând în viaţă doar aproximativ 3.000 de exemplare.

Obiectivul global stabilit atunci a fost de a dubla numărul de tigri sălbatici până în anul 2022.

Tigrul (Panthera tigris) este în prezent inclus pe Lista Roşie a speciilor ameninţate cu dispariţia de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN). Numeroşi factori au dus la scăderea numărului de tigri, între care pierderea habitatului, schimbările climatice, vânătoarea şi braconajul, iar Ziua tigrilor, însoţită de hashtagurile #InternationalTigerDay, #GlobalTigerDay, are ca scop protejarea şi extinderea habitatelor acestora şi sensibilizarea publicului cu privire la necesitatea conservării lor.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri