295 de copii cu diferite dizabilități vor beneficia de o cameră senzorială

Centrul pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea a inaugurat azi o cameră senzorială pentru copii cu diferite dizabilități. Existența camerei se datorează proiectului ”O cană de fericire” 2015 a Rotaract, proiect prin care s-a strâns o sumă de bani cu scopul de a dota o cameră de terapie pentru copiii cu dizabilități de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Orizont”, Oradea. Beneficiarii acestei camere sunt copii cu vârsta cuprinsă între 8-18 ani, care suferă de deficienţă mintală uşoară, moderată, severă sau profundă, autism, deficienţe senzoriale (hipoacuzie), ADHD, cu toți suferind și de alte deficiențe asociate de genul: tulburări comportamentale, tulburări de învățare, tulburări de atenție, handicap locomotor de diferite grade (hemipareze, parapareze, etc.), epilepsie, sindrom Down, autism, tulburări afective, hospitalism, etc.

Angela Marușca, directorul centrului susține că: „această cameră este foarte utilă pentru ca aceștia să-și stăpânească crizele. Acești stimuli, lumina, muzica și tot ce e în sală îi ajută în special pe copiii cu autism dar și pe cei cu deficiențe severe să poată comunica mai bine. Majoritatea din ei nu comunică cu noi, dar acolo, în sală își dau drumul și își pot stăpâni emoțiile, să se controleze pe cât posibil. Copii vor avea parte în fiecare zi de diverse activități asistate de specialiști în domneniu.”

Timp de trei săptămâni, înainte de Crăciun, orădenii au contribuit, prin servirea unui ceai cald sau vin fiert de la căsuța din lemn a Rotarct, la realizarea acestei camere speciale destinate copiilor de la Centrul Orizont.

camera senzoriala 2 (1)

Autor: Beatrice Bungo

Distribuie informația
Alte știri