3 mai: Covid-19 în Bihor. 151 de persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea

Astăzi, 3 mai, ora 08:30, în județul Bihor sunt: 251 persoane aflate în carantină; 151 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea; 371 persoane internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” (Hotel Ceres, Băile 1 Mai); 101 persoane vindecate (din care 48 la Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” – Hotel Ceres, Băile 1 Mai)

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 2 mai, ora 08.00 – 3 mai, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

Polițiștii bihoreni au verificat 525 persoane aflate în izolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 14 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 9 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină. În aceste misiuni au fost implicate 357 de cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de ordine publică specifice pe timpul instituirii carantinei în colonia de rromi din Vadu Crișului, în care au fost implicate următoarele efective: 14 jandarmi, 6 autoturisme și 2 câini. De asemenea, echipajele de jandarmi au însoțit 8 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 4 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 120 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 43 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au efectuat 15 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, pompierii militari din cadrul ISU „Crișana” au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. Reamintim că ISU „Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 30 de cadre ISU Crișana.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale în valoare de 138.775 lei și a fost întocmit 1 dosar penal pentru pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Alte știri