3 medalii pentru micii iubitori ai sportului minții din România la Campionatul European de Şah pentru Juniori

Foto: facebook/ frsah

În perioada 4 – 15 septembrie s-a desfășurat la Mamaia Campionatul European de Șah pentru juniori, una dintre cele mai mari competiții sportive găzduite de țara noastră în acest an. Au participat 928 de copii din 46 de federații europene, la grupele de vârsta 8-10-12-14-16 și 18 ani, separat fete și băieți.

Concursul a fost de un nivel valoric foarte ridicat, pe parcursul a 9 runde s-au întrecut numeroși juniori de mare perspectivă de pe continent. Printre aceștia s-au aflat 13 maeștri internaționali, 61 de meștri FIDE și 21 de maestre FIDE.

Reprezentanţii României au câştigat două medalii de aur şi una de argint la Campionatul European de Şah pentru Juniori, la Mamaia.

Maria Anistoroaei a obţinut medalia de aur la categoria FETE 10, iar la OPEN 10, Vladimir Sofronie a cucerit de asemenea aurul. Henry Tudor a câştigat medalia de argint la categoria OPEN 12. Aurul i-a revenit azerului Khagan Ahmad.

Europenele au beneficiat de o transmisie LIVE zilnică (de aproximativ 4 ore) pe Facebook, Youtube și Twitch, dar și de un studio dedicat atât comentariilor în timp real cât și interviurilor de la finalul partidelor. Gazde au fost orădeanca WFM Maria-Eugenia Ursente și FM Călin Gheorghiu din Iasi.

Distribuie informația
Alte știri