3 ofertanți pentru proiectarea Parcării supraetajate aferente Spitalului Clinic Județean de Urgență din Oradea

La procedura de achiziție a serviciilor de proiectare la faza PT+DE+CS+DTAC și expertiză geotehnică pentru construirea unei parcări aferente Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, la termenul din data de 19 aprilie s-au prezentat 3 ofertanți din Oradea, Iași și București. Aceştia sunt: Tehnoproiect – lider, cu subcontractanții: Prospect Geo 2000 SRL, B&B Geoteh Consulting, Antrepriza Proiect, Edildrum Construct, Vector Instal, Termoline; NM Construction Zone – lider, cu subcontractantul: CES Consulting Services SRL și IM Design Studio – lider, cu subcontractantul LGBP Design.

În perioada următoare vor fi evaluate ofertele tehnice și, ulterior, ofertele financiare ale proiectanților, în vederea stabilirii echipei de arhitecți și ingineri care va elabora documentația tehnico-economică necesară autorizării și realizării lucrărilor.

Construcția unei noi parcări în apropierea spitalului este necesară din cauza creşterii numărului de autoturisme şi a cererii de locuri de parcare, precum și a creşterii traficului şi a perioadelor de congestionare în zonă. Totodată, Spitalul Clinic Județean reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, îndeplinind şi funcţia de spital de urgenţă, asigurând asistenţă medicală de specialitate în majoritatea specialităților pentru locuitorii din municipiul Oradea, din judeţul Bihor și chiar județele limitrofe. Pacienții și aparținătorii, dar și cadrele medicale au nevoie de parcări în proximitatea Spitalului. În prezent, locurile de parcare disponibile sunt foarte puține, comparativ cu numărul mare de solicitări.

Clădirea parcării va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării. Prin intermediul acestei investiții vor fi create 516 locuri de parcare, în cadrul unei construcții supraetajate cu regim de înălțime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă). Aceasta a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a 2 benzi de circulație suplimentare.

Parcarea va asigura cel puțin 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Proiectul va propune conectarea parcării printr-o pasarelă de clădirea ambulatoriului, ce urmează a fi extinsă, aflându-se momentan în stadiu de proiectare la faza PT.

Datorită caracteristicilor geofizice speciale ale terenului, încă din faza SF au fost elaborate un studiu geotehnic și o expertiză geotehnică, ce urmează a fi extinse și aprofundate și la faza proiectului tehnic de execuție, inclusiv cu elaborarea unui calculul de stabilitate a versantului.

Pentru realizarea obiectivului este necesară desființarea unor clădiri existente pe amplasamentul lucrării, procedurile de expropriere fiind demarate deja de municipalitate. Utilitățile desființate, precum rezerva de apă și postul trafo de la Spitalul Județean, vor fi incluse în noua construcție a parcării.

Odată finalizată, parcarea va fi înglobată în sistemul unitar de monitorizare și de management al parcărilor din municipiul Oradea, aflat într-un permanent proces de upgradare din punctul de vedere al echipamentelor și al programelor folosite.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri