30 iulie: Ziua Internaţională a Prieteniei. Cel mai bun fel de o celebra, menținerea spiritul ei viu. Video

Foto: cancan.ro

Lumea se confruntă cu multe provocări, crize și diviziune, precum sărăcia, violența și abuzurile asupra drepturilor omului, care subminează pacea, securitatea, dezvoltarea și armonia socială între popoarele lumii. Pentru a face față acestor crize și provocări, trebuie să le abordăm cauzele prin promovarea și apărarea unui spirit comun de solidaritate care ia multe forme. Cea mai simplă dintre ele este prietenia.

Prin prietenie, prin acumularea de legături de camaraderie și dezvoltarea unor legături puternice de încredere putem contribui la schimbările fundamentale necesare pentru a obține o stabilitate de durată, pentru a țese o plasă de siguranță care să ne protejeze pe toți și să genereze pasiunea pentru o lume mai bună, unde toţi sunt uniți pentru binele general.

Organizația Națiunilor Unite a propus, în anul 2011, ca ziua de 30 iulie să fie „Ziua Internațională a Prieteniei”, International Day of Friendship sau World Friendship Day.

Scopul înființării acestei zile a fost acela ca prietenia între țări, oameni, culturi poate inspira eforturile de pace și poate clădi punți între comunități.

Ambasador al acestei sărbători a fost ales Winnie The Pooh. Chiar dacă este descris ca un „urs cu creier mic”, el are o inimă mare. Pentru Pooh, prietenia înseamnă nu doar grija de prietenii actuali, ci și acceptarea celor noi cu inima deschisă.

Oricum ar fi sărbătorită, în contextul pandemiei și al limitărilor impuse de autorități, prietenia trăiește prin loialitate, sinceritate și încredere și nu are granițe de timp sau spațiu. De aceea, cel mai bun fel de o celebra este a menține mereu viu spiritul ei.

Distribuie informația
Alte știri