30 iunie, scadența primului termen de plată a impozitelor pe clădiri, terenuri și autoturisme

Potrivit evidențelor fiscale ale Primăriei Oradea, până la data de 31 mai 2020, aproape 60% dintre cetățeni (67.462 din totalul de 115.057 persoane cu debite) și 50% dintre firme (3.871 din 7.953 firme cu debite) au achitat impozitele locale pe clădiri, terenuri și autoturisme. De asemenea, peste jumătate dintre locuitori au plătit impozitul pe autoturisme.

Reamintim contribuabililor că 30 iunie 2020 este termenul de scadență a obligației da plată a impozitelor pe clădire, teren și mijloc de transport pe primul semestru, aceeași dată fiind valabilă și pentru obligația de depunere la organul fiscal a rapoartelor de evaluare a clădirilor cu destinație nerezidențială.

Pentru plata integrală, până la primul termen de plată (30 iunie 2020), a obligațiilor fiscale aferente anului 2020 se acordă bonificație fiscală (reducere) diferențiată de 8% sau 4%, în funcție de modalitatea de plată:

  • bonificație de 8%:
  • bonificație de 4%:
    • plata în numerar – la Ghișeele Primăriei, Poștă sau CEC Bank
    • plata prin POS la Ghișeele Primăriei, Poștă sau CEC Bank
    • prin ordin de plată, internet banking sau foaie de vărsământ

Accesul publicului în Sala Ghișeelor din cadrul Primăriei Oradea se realizează cu respectarea condițiilor de distanțare socială, purtarea măștii de protecție și  termoscanarea fiind obligatorii.

Distribuie informația
Alte știri